Vilka är fördelarna med att hyra mobila paviljonger?

Det målas gärna upp att hyra mobila paviljonger är en dyr och kortsiktig lösning. Den myten vill vi gärna slå hål på. Fördelarna väger väldigt ofta tyngre än nackdelarna med att hyra. Låt oss förklara.

Vare sig det handlar om kontor, skolor eller förskolor så står beställaren ofta inför valet om att bygga permanent eller att hyra in mobila paviljonger (baracker). Mobila paviljonger är det nya ordet för baracker då det ordet ofta har en negativ klang. Det som för 10 år sedan var baracker som några byggarbetare slevade mat ur en unicabox i har idag förvandlats till toppmoderna lokaler med extremt låg energiförbrukning, fullt handikappanpassade planlösningar och avancerad ventilation. På Indus nöjer vi oss inte med att klara dagens ställda krav – vi vill klara av dem med råge. Till exempel så är våra skol- och förskolemoduler så energisnåla att vi är nere på smått fantastiska 35 kWh/m²/år för uppvärmningen.

Kontakta oss

När man idag söker bygglov så gäller precis samma regler för flyttbara lokaler som för permanenta. Det innebär att brukarna får minst lika bra arbetsmiljö i tillfälliga paviljonger. 

Dessutom så bygger kunden inte fast sig utan kan enkelt lägga till eller ta bort moduler utifrån att behoven ändras över tid. Tryggt och bekymmersfritt.

Tänk er en nybyggd skola där de tunga installationerna så som slöjdsalar, gymnastikhall och matsal samt ett antal klassrum finns i den permanenta byggnaden. Sedan förbereds det med mark och anslutningar så att kommunen enkelt kan addera till ytterligare klassrum i form av skolmoduler när elevantalet ökar under en period. När sedan elevunderlaget sjunker så kan dessa enkelt avyttras. Det tycker vi på Indus är flexibelt och ekonomiskt.

Med Indus M27-moduler är användningsområdena stora. Vi har allt i från hunddagis och djursjukhus till klubbstugor och vaktlokaler. 

Behöver ni mobila paviljonger (baracker) snabbt så har Indus lösningen för er. Läs under våra andra flikar kring vad vi kan erbjuda och tveka sedan inte att kontakta någon av våra säljare på 0303-390 400.

 

Så enkelt är det

Steg 1 - behovsanalys och projektering

Tillsammans med Indus säljare analyseras ert behov. Kontraktshandlingar upprättas och undertecknas av båda parter. För att du som beställare av våra paviljonger skall känna dig nöjd sitter vi tillsammans ner för att komma fram till den bästa lösningen för just dig. När vi enats tar vår teknikavdelning över och tar fram erforderliga bygglovshandlingar, ritningar och övriga dokument som krävs för ett effektivt montage.

Steg 2 - förberedelser

I samråd med kunden går säljaren i genom vem som gör vad. Om Indus skall ordna markförberedelserna eller om kunden löser det. När väl marken är klar kommer våra hantverkare och lägger ut grunden. Den vägs noggrant av så att när lastbilarna kommer med modulerna är det bara för kranen att lyfta ner dem på grunden.

Steg 3 - montaget

När väl grunden är klar så kommer lastbilarna i skytteltrafik med moduler som snabbt lyfts på plats. Nästa steg är att skarvar tätas. Sedan kommer elektriker och rörläggare för att färdigställa installationerna. Om ni har beställt larm eller liknande från Indus så installeras detta också i detta skede. Innan hantverkarna lämnar montaget städas modulerna ur. Till sist återstår en genomgång med dem som skall nyttja lokalen tillsammans med Indus kunniga projektsamordnare. När väl drift- och skötselgenomgången är klar är det bara att flytta in.

Indus Sverige

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Öst

Ullevivägen 12
197 40 Bro

Indus Väst

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Syd