Indus klassrum

Så bör ett bra klassrum se ut

23 maj 2024

Ett bra klassrum är mer än bara fyra väggar och några skrivbord. Det är en plats där lärande och utveckling står i fokus – där både elever och lärare kan trivas och prestera på bästa möjliga sätt. Men vad är det egentligen som kännetecknar ett bra klassrum?

Läs mer Arrow icon

Solceller när det är molnigt – funkar det?

Solceller när det är molnigt – funkar det?

30 april 2024

På Indus gillar vi när hyresgäster fattar hållbara beslut. Ett sätt som de kan göra det på är genom att installera en solcellsanläggning på modultaken. Det är ett beslut som är klokt för både klimat och plånbok. Men runtom i landet florerar ett antal fördomar om solkraftens förmåga i Sverige – här sätter vi ned foten en gång för alla.

Läs mer Arrow icon

När blir transporter helt gröna?

När blir transporter helt gröna?

29 februari 2024

Lastbilar och bussar står för nästan 7 procent av Sveriges totala klimatutsläpp – men utsläppen minskar i stadig takt. På Indus tar vi vårt hållbarhetsarbete på allvar och jobbar aktivt för att minska vårt klimatavtryck. Samtidigt är vi beroende av tunga transporter. Det får oss att ställa frågan: när blir våra transporter helt gröna?

Läs mer Arrow icon

Barack

Barack eller modul?

2 februari 2024

Det finns en anledning till att vi på Indus pratar om moduler – och inte baracker. Ändå lever ordet kvar. Vi tycker att det är dags att en gång för alla klippa banden med ordet som länge var synonymt med ruckel och militära byggnader.

Läs mer Arrow icon

Så blir hyresgäster nöjda, Indus.

Så blir hyresgäster nöjda

4 december 2023

Vi på Indus har nyligen fått veta att vi har väldigt nöjda kunder. Det tycker vi såklart är väldigt roligt – men vi nöjer oss inte med att bara konstatera det. Vi söker svaren på vad vi gör bra och vad vi kan göra ännu bättre. En av anledningarna till nöjdheten tror vi ligger i vårt sätt att finnas närvarande för våra hyresgäster.

Läs mer Arrow icon

Det vill anställda ha på sitt kontor

Det vill anställda ha på sitt kontor

7 november 2023

Hur bör ett kontor se ut – och vad vill anställda egentligen ha? Den frågan ägnar vi stor del av vår tid åt här på Indus. Kontorets utformning kan både hjälpa och stjälpa arbetsmiljön på vilket företag som helst. Därför behöver du veta vad anställda helst vill ha på kontoret.

Läs mer Arrow icon

Hållbara lösningar ska vara konkurrenskraftiga

Hållbara lösningar ska vara konkurrenskraftiga

10 oktober 2023

Vi på Indus tror på öppenhet och transparens – speciellt när det kommer till hållbarhet. Därför ser vi positivt på att bolag inom EU snart kommer behöva lägga korten på borden och visa investerare och allmänhet vilka steg man tar i hållbarhetsfrågor.

Läs mer Arrow icon

Sofia Linde, marknads- och hållbarhetschef på Indus

Indus släpper hållbarhetsrapport

21 september 2023

För andra året i rad släpper vi på Indus vår hållbarhetsrapport. Vi gör det för att vi är övertygade om att den gröna omställningen kräver samarbete och öppenhet. Årets huvudfokus ligger på offentliga upphandlingar, transporter och ett fortsatt arbete med att lyfta solkraftens betydelse.

Läs mer Arrow icon

Habitat 67

Lista: Modulbyggnader i världen

6 september 2023

Moduler är mer än bara baracker. Med fantasi och rätt touch kan de sammansättas och skapa konstruktioner som många arkitekter skulle bli avundsjuka på. Titta bara på exemplen i den här listan över imponerande modulbyggnader från världen över!

Läs mer Arrow icon

Toleredsskolans kök

Så tycker kommuner om modulupphandlingar

31 augusti 2023

Vi på Indus är vana vid att leverera skolmoduler till kommuner. Genom åren har vi varit med i mängder av upphandlingar och på nära håll kunnat se de utmaningar som upphandlare ställs inför när en ny skolbyggnad behöver komma på plats under tidspress. Vi blev nyfikna på att veta mer.

Läs mer Arrow icon

Indus Sverige

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Öst

Ullevivägen 12
197 40 Bro

Indus Väst

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Syd