Nyheter

Möt Indus nya VD, Fredrik Hagman

Beskriv vem Fredrik är?
Jag är en positiv person som alltid har minst ett projekt i gång. Jag lever med fru, två barn och en massa djur. Jakt, fiske och nu mer småskaligt lantbruk är vad jag helst engagerar mig i när jag inte jobbar. Jag värderar lojalitet och engagemang högt och tycker att det gamla uttrycket ”friskt vågat hälften vunnet”, ska ligga till grund för lyckad framgång, både privat och i arbetslivet.

Vad gjorde du innan du fick tjänsten som VD?
Jag arbetade som vVD på Indus i 6 år men började redan 2002 och har under de åren arbetat med inköp, logistik och verksamhetsutveckling.   

Vilka av dina personliga egenskaper ser du som främsta kompetens för att lyckas i rollen?
Mitt engagemang, min nyfikenhet samt en ganska stor dos med mod. Jag har en väldigt drivande sida, jag tycker inte om när det står stilla och särskilt inte när det finns uppgifter som ska lösas.

Varför sticker Indus ut i modulbranschen?
Vi var tidigt ute med att ta miljöfrågan på allvar. Genom vår solkraftslösning i kombination med energieffektiva moduler leder vi utvecklingen med energipositiva lokaler. Jag skulle säga att vi är ensamma i branschen med att arbeta så hårt med hållbarhet. Sedan har vi en bred kompetens i vår organisation, många har jobbat länge i företaget och vi satsar målmedvetet på kompetensutveckling för att bibehålla och stärka vår konkurrenskraft.

Indus firade ju 45 år förra året, vad ser du för fördelar med att Indus har så lång historia?
Vi har varit med om många upp o ner gångar. Vi har erfarenhet av att vara producent av moduler vilket har gett oss kompetens som vi har haft mycket användning för, inte minst när vi började köpa moduler från andra producenter.

Om du fick ge ett råd till en upphandlare, vad skulle du vilja säga då?
För skattebetalarna bästa så önskar jag att upphandlarna endast lämnar funktionskrav och inte styr utformningen så mycket då detta kräver specialanpassningar för alla modulleverantörer, vilket är kostnadsdrivande.

Och för både planet och framtid, skulle jag önska att man tar in kommunens egna klimat och miljömål i viktningen för anbudsutvärdering i större omfattning än vad som sker idag.

Du uppfattas som orädd och säker i dina beslut, kan du ändå känna någon oro nu med världsläget och pandemin Covid19?
Klart att man känner en viss oro för nära o kära. Det är ett otäckt virus, alla förlorade människoliv är tragiskt att höra om. Det är också oroligt ur ett ekonomiskt perspektiv, plötsligt sänkta prognoser där man förväntar sig en global recession värre än depressionen på 30talet, med massarbetslöshet som en av konsekvenserna.

Jag har ändå en positiv grundsyn, Sverige gick in i denna kris med starka statsfinanser och välmående företag, så jag tror att vi är bättre rustade än många andra länder och kommer att återhämta oss snabbare.

Vi på Indus följer ju naturligtvis alla rekommendationer och riktlinjer från myndigheter och jag kommer göra allt som krävs för att ta Indus genom denna kris på bästa sätt, avslutar Fredrik.

Indus Sverige

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Öst

Ullevivägen 12
197 40 Bro

Indus Väst

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Syd