Så enkelt sparar Indus kunder energi och pengar med solceller

Under flera år har Indus hjälpt kunder att sänka sina energikostnader. Nu står de redo att hjälpa fler företag att tänka hållbart vid val av kontor och energiförbrukning. Med hjälp av solceller blir Indus flexibla kontorsmoduler en riktig energivinnare.
– Man sparar femtio procent av energin genom att använda våra moduler med solenergi, säger Johan Wall Engverth, solcellsansvarig på Indus.

Så enkelt sparar Indus kunder energi och pengar med solceller

När omvärlden skakar och energipriserna stiger blir hållbara val viktigare än någonsin. Med energisnåla kontorslokaler som är anpassade efter verksamheten kan företag komma en bra bit på vägen.

– Vi kommer eventuellt att se tider vi inte varit med om förut om vi inte tar det här ansvaret tillsammans. Då är det viktigt att man gjort den här omställningen från början, säger Johan Wall Engverth.

Indus flexibla kontorsmoduler kan enkelt skalas upp eller ned beroende på verksamhetens behov över tid. Modulerna är välisolerade och har vattenburen värme som standard och går utan krångel att ansluta till fjärrvärme, bergvärme eller värmepumpar.

Men den riktiga energivinnaren finns i de solceller som enkelt kan installeras på Indus moduler.

1,50 kr per producerad kWh

Sedan 2018 har Indus levererat kontorsmoduler med solenergi. För många kunder har solcellerna varit ett sätt att uppfylla de egna hållbarhetsmålen men det har även funnits en ekonomisk vinning i att kunna sälja tillbaka överskottet till elnätet.

Indus erbjuder ett flexibelt och återvinningsbart koncept för solceller. Solcellerna sätts ihop och anpassas utifrån projektets förutsättningar och Indus tar ett helhetsansvar för alltifrån projektering till installation samt föranmälan och slutanmälan till nätägare.

– Storskalig solcellstillverkning innebär att vi kan komma ner i pris och erbjuda våra solcellskunder ett förmånligt hyresavtal med en fast elkostnad på 1,50 kr per producerad kWh, säger Johan Wall Engverth.

”Man förväntar sig ett minskat klimatavtryck”

Nyligen släppte Indus sin första hållbarhetsrapport där de kommunicerar sitt eget arbete med en grönare omställning. Där har de bland annat gjort en gedigen intressentanalys och frågat kunder och intressenter vad de själva tycker är de prioriterade områdena inom hållbarhet.

– Den absolut främsta aspekten som kom fram är att man förväntar sig ett minskat klimatavtryck. Det pushar oss att utveckla oss och förfina erbjudandet ännu mer, säger Sofia Linde, hållbarhetschef på Indus.

Hon tror att de företag som gör hållbara åtgärder och investeringar kommer att belönas i framtiden med mer affärer och bättre villkor.

– Därför tror jag att det är jätteviktigt att kunna mäta och med data visa att man tagit hållbara beslut – till exempel att ställa om i sina val av lokaler och sin energiförbrukning, säger hon.

Hör av dig så berättar vi mer!

Är du en av Indus hyreskunder eller har för avsikt att bli? Välkommen att kontakta Johan så berättar han mer om vårt tillval av solkraft.

  • Skyddas av Google reCaptcha.
Indus Sverige

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Öst

Ullevivägen 12
197 40 Bro

Indus Väst

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Syd