Referenser

Förskola satsar på långsiktiga moduler

I centrala Göteborg i anslutning till Chalmers Tekniska Högskola ligger Mossens idrottsplats. Ett grönområde med fotbollsplan, joggingspår och skogsdungar. Här hittar vi nyuppförda lokaler till förskolan Orrspelsgatan 16.

Under januari stod modulerna som så småningom ska rymma 150 barn och pedagoger klara. Agneta Johansson som är förskolechef berättar:

–       Jag har arbetat i 40 år med barn och förskolemiljöer och här fick jag chansen att forma en egen verksamhet. Hittills har vi cirka 65 inskrivna barn men vi hoppas självklart på många fler till hösten. Många föräldrar blir oroade av att vi inte har en traditionell byggnad, men de här toppmoderna modulerna håller en mycket högre klass än många permanenta förskolor. Kom gärna hit och titta på våra fina lokaler!

–       Vi har rena fräscha lokaler som är anpassade efter pedagogers och barns behov. Ventilationen är utmärkt och vi har vackra fönster från golv till tak med utsikt mot grönskande trädkronor. All mat lagas i vårt kök och lekgården utanför är helt fantastisk. En kulle och berså närmast byggnaden för de yngre barnen och för de större barnen finns bland annat vägar att cykla på och rutschkana, säger Ann-Christine Oskarsson, som arbetar 50% med verksamhetsutveckling och 50% som förskolelärare i barngrupp.

Finns det då inga nackdelar med modulbyggnaden?

–       Möjligen att vi hade önskat ett annat tak för utseendets skull, men nej. På 40 år har jag aldrig arbetat i så här fina lokaler, säger Agneta. Det är ju klart att det alltid dyker upp småsaker så här i början. Hissen behövde justeras, luften upplevdes lite torr, vi behövde flytta några väggar för att få mer förrådsutrymme och lite andra småsaker. Men Erik som är Eftermarknad & Servicechef på Indus har varit väldigt lyhörd och vi är så glada för hans hjälp, fortsätter hon.

–       Än så länge kanske det upplevs lite spartanskt på avdelningarna. Men rena miljöer behöver inte vara en nackdel. Tvärtom kan det ha en lugnande effekt – speciellt vid inskolning. Men så småningom kommer vi fylla på med barnens fina teckningar, avslutar Ann-Christin.

Indus Sverige

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Öst

Ullevivägen 12
197 40 Bro

Indus Väst

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Syd