Referenser

Läkemedelsbolaget som väljer Indus-moduler

När läkemedelstillverkaren Cambrex behövde nya lokaler till sin verksamhet i Karlskoga var kravlistan tydlig. Med sju moduler från Indus lyckades man uppfylla varje punkt.

Cambrex är ett multinationellt företag som tillverkar läkemedel. I lokalerna i Karlskoga jobbar omkring 450 personer, och Niklas Kahl som är fastighetsansvarig intygar att antalet är på uppgång.

– Vi växer hela tiden och vi hade ett behov av modulbyggnader som uppfyller alla krav. BBR-kraven är förstås viktiga, liksom exempelvis energikraven. I och med att vi klimateffektiviserar behöver vi göra energibesparingar både i och utanför produktion, säger han.

Valet föll på sju moduler som anpassades efter Cambrex behov innan de levererades och allt kom på plats. En process som tog ungefär tre veckor från det att markabetet var gjort.

– Beslutet att hyra moduler fattade vi tidigt och allt gick väldigt smidigt under sommarledigheten. Samarbetet med Indus gick väldigt bra och det blev bara någon vecka som våra medarbetare fick sitta på annan plats, säger Niklas Kahl.

Inte så ”moduliga”
I enlighet med Cambrex önskemål är de nya lokalerna anpassade för olika typer av aktiviteter.

– Dels ville vi ha en öppen planlösning för en grupp som behöver vara flexibla i sitt arbete tillsammans. Dels har vi tre tysta rum till konferenser eller om man vill vara ifred. Vi har även ett chefsrum i samma byggnad, berättar Niklas Kahl.

Hyrmoduler är i sig inte något nytt för gänget i Karlskoga, men dessa är på en ny nivå.

– Det är högt i tak och ljust, de ser inte ”moduliga” ut. Det har varit lite justeringar med värme och belysning som det alltid är med nya byggnader, vi har satt upp lite tyg för ljuddämpning och för att det ska bli mer ombonat. Men det är stor skillnad mot dem vi hade innan, det var verkligen baracker, säger Niklas Kahl.

Indus Sverige

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Öst

Ullevivägen 12
197 40 Bro

Indus Väst

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Syd