Referenser

Moduler löser lokalbehov i Avesta kommun

Ola Westerlund har arbetat som Teknisk chef på Avesta kommuns fastighetsbolag i fem år. Fastighetsbolaget förvaltar allt från lägenheter, skolor, äldreboende till brandstationer och industriområden. I och med flyktingkrisen 2015 stod många kommuner i Sverige inför stora utmaningar. Så även Avesta kommun.

 

– Våra skolor och förskolor hade jättestora problem med att erbjuda plats till alla barn och ungdomar. Det var ju redan fullt i varenda vrå och att bygga nytt var inget alternativ med tanke på tidsaspekten. Vi behövde en bra lösning så fort som möjligt, berättar Ola.

Kommunen har anlitat Indus sedan 90-talet men Olas första kontakt med företaget var när en förskola brann ner.

– Modulerna jag beställde då skiljer sig en hel del mot dagens moduler från Indus. Det är moderna lösningar som erbjuder en jättefin arbetsmiljö och frågan är om lärarna kommer vilja flytta tillbaka när modulerna inte behövs längre, funderar Ola.

Under 2015 behövde Avesta kommun först och främst bygga ut förskolor och skollokaler men det byggdes också ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

– Jag kände en ganska stor oro i början och undrade om vi verkligen skulle klara av att lösa lokalbristen. Men i och med fina och bra relationer med alla våra leverantörer har vi klarat av arbetet galant. Det blev en positiv resa, mycket på grund av det otroligt positiva bemötande jag fått. Nu känns det som jag blivit en riktig expert på moduler, säger Ola.

Idag har behovet stabiliserat sig och alla moduler behövs inte längre.

– Förskolan som brann och vi till exempel byggt upp igen. Moduler har avvecklats och vi har köpt loss en hel del, vilket bland annat inneburit att fyra moduler numera fungerar som kundmottagning, personal- och omklädningsrum på kommunens nya återvinningsanläggning, avslutar Ola.

Indus Sverige

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Öst

Ullevivägen 12
197 40 Bro

Indus Väst

Box 538
442 15 Kungälv

Indus Syd